Εργαστήρι Τέχνης

Το Εργαστήρι Τέχνης του Ιδρύματος «Θεοτόκος» έκανε τα πρώτα δειλά του βήματα στο τέλος Γενάρη του 2001. Περίπου δώδεκα άτομα, με διαφορετικές μεταξύ τους ικανότητες και δεξιότητες άρχισαν να συμμετέχουν για κάποιες ώρες εβδομαδιαίως σε μαθήματα τέχνης. Αυτά τα άτομα απόλαυσαν αυτήν την εμπειρία στην οποία συμμετείχαν και συμμετέχουν μέχρι και σήμερα σε πιο οργανωμένη βεβαίως βάση. Απέκτησαν την δυνατότητα να επιδείξουν τις ικανότητες τους αλλά και τη θέλησή τους για έναν ενεργό κοινωνικό ρόλο.

Έκφραση & Ενσωμάτωση

Το “Eργαστήριο Τέχνης” είναι ένας νέος χώρος αφιερωμένος στην τέχνη στο κέντρο της Λεμεσού. Προσφέρει μια δυναμική και δημιουργική στήριξη στην τέχνη και στο design σε όλα τα φάσματα των ηλικιών ,από παιδιά του νηπιαγωγείου έως μαθητές του Λυκείου. Ο εκπαιδευτικός μας προγραμματισμός είναι εξειδικευμένος στη φιλοξενία ατόμων με ειδικές ικανότητες και όχι μόνο .

Τα προγράμματα διαχωρίζονται αλλά όταν αυτό είναι δυνατό αλληλοεμπλέκονται ευνοώντας μ’ αυτό τον τρόπο την κοινωνική ενσωμάτωση, όχι όμως εις βάρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων , των αποτελεσμάτων και της ποιότητας της δουλειάς των συμμετεχόντων. Αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης για όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους που έχουν έναν δημιουργικό και καλλιτεχνικό ρόλο στα σχολεία τους ή στα κέντρα απογευματινής απασχόλησης όπου το ακροατήριο αποτελείται από άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι ένα σημείο αναφοράς για φοιτητές πανεπιστημίου που θα θέλουν να συμμετέχουν σε στάδιο διδασκαλίας. Το εργαστήριο τέχνης είναι επίσης και ένα κατάστημα στο οποίο εκτός από τα έργα των παιδιών πωλούνται επιπλέον βιβλία, cd, αλλά και προϊόντα των πιο επιφανών κυπρίων καλλιτεχνών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Υπεύθυνος: Στέφανο Πάτσι

Αχαιών 8 3022 Λεμεσός

Τηλέφωνο: 25 343841 ΦΑΞ: 25 343840

e-mailtheotokos.shop@cytanet.com.cy

Websitewww.theotokos-workshop.com